Lachkoers

Mijn vrouw kwam thuis van de markt en vertelde dat mijn zoon van 3-en-een-half de halve markt aan het lachen had gemaakt door hard KRENTEBOLLEN te roepen en te dansen. De beloning: Een lekker koek en een doosje rozijnen.

Dat is goed gedaan dacht ik, want 1 keer goed lachen levert zomaar even €1,35 op (ommenabij) en dat is makkelijk verdient.

We moeten maar eens wat vaker lachen, dan voelen we ons echt beter, want lachen vermindert het niveau van stresshormonen en dat lijkt me als uitgangspunt al een goed begin. Bovendien vermeerdert het de gezondheid bevorderende hormonen zoals endorfine en neurotransmitters. Volgens mij wordt je daar ook creatiever van.

Funny-cartoon-Karma

In de veel meetings waarin ik zit wordt niet veel gelachen en kijken we vooral serieus en op één of andere manier heb ik dan extra de behoefte om grappen te maken (naast heel serieus zijn hoor) en mijn ervaring is dat de meeting daardoor echt beter wordt (in ieder geval leuker!).

William James had het wat dat betreft bij het goed eind. Hij zei:
“We don’t laugh because we’re happy, we’re happy because we laugh.”

En hij kan het weten!
Hier vind je nog een paar tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s