Gekken

Wat maakt je aan het lachen?
Waar ben je dol op?
Wat raakt je?
Wat blijft er hangen?

Meestal is het iets ongewoons of buitengewoons of buiten de orde, iets met een emotionele trigger. Zo herinneren we het ons het beste.

Het zijn de hersenen die wakker worden uit routine. De hersenen zijn een grappig ding. Het is altijd bezig met energie besparen, dus alles wat ‘geautomatiseerd’ kan worden, wordt gedaan. Labels, patronen, structuren, Het is ook overwegend een linkshersenactiviteit.
Voorbij het gewone is waar kunstenaars hun inspiratie vinden.

En toch proberen de meesten van ons niet op te vallen, maar zich in te passen. Gewoon zijn is een veilige comfortzone. Maar dat is niet waar de magie gebeurt, dat is volledig buiten de comfortzones. Het is waar uitvindingen worden gedaan, waar de beste grappen vandaan komen, het is de geboorteplaats van creativiteit.
Het is ook waar geweldige merken vandaan komen, merken die zijn gemaakt door buitengewone mensen. Mensen met een visie en de moed om het gebruikelijke te weerstaan en anders te zijn (dank je wel Steve Jobs).

Interessant is het feit dat gewone mensen buitengewone mensen bewonderen, maar de balans moet goed zijn. Elk bedrijf verdient één ‘gek’ persoon, om de boel op te zwepen, nieuwe lucht en nieuwe ideeën binnen te laten (en de vrijheid te krijgen om dat te doen). Het is goed voor het bedrijfsleven, want als je hetzelfde blijft doen, hoef je geen ander resultaat te verwachten.

Deze is ter inspiratie:

Laat het buitengewone gebeuren!

Gerard Hoff

Follow us and get involved by tagging Gerard Hoff using our official hashtags.

Social Share

CONTACT INFO

Copyright © Gerard Hoff 2023. All rights reserved