De ballen van Thomas Edison als bron van creativiteit

Thomas Edison vond de gloeilamp uit, maar ook samen met William Kennedy Dickson in 1888, creëerde hij de eerste filmprojector, de kinetoscoop, en één van de eerste elektrische stoelen met zijn werknemer Nikola Tesla (ja die!) en nog veel meer. Best indrukwekkend. Dus wat was het geheim van zijn creativiteit?

De Power Nap

Het verhaal gaat dat Edison (minstens) één dutje per dag deed terwijl hij in elke hand een metalen bal vasthield. Onder de bal stond een metalen pan.

Zijn redenering was dat als hij in slaap viel, de ballen uit zijn greep zouden glippen en met een hard geluid in de pan zouden slaan, waardoor hij wakker schrok en snel zijn anders ongrijpbare, creatieve gedachten opschreef.

Ik herkende de methode meteen en vroeg me af of er onderzoek was gedaan om dit te verifiëren. Dat was er inderdaad: het Massachusetts Institute of Technology.

Ze hebben ontdekt dat er tijdens de ‘halfheldere toestand’, net als we in slaap vallen, een fase is die bekend staat als N1 – of slaapfase 1 – met niet-snelle oogbewegingen (niet-REM) en dat is precies het moment waarop we in slaap vallen. grote creativiteit en inzicht.

Edison was niet de enige die power naps gebruikte. Beroemde powernappers zijn Winston Churchill, Albert Einstein, Aristoteles Leonardo da Vinci en Salvador Dali, om er maar een paar te noemen. Zij gebruikten het ook om de creativiteit en inzichten te stimuleren.

Het is namelijk een geweldige manier om de rest van je dag te beginnen. Fris en helder. Het recept: Eén kop koffie en een timer op 20 minuten.

Happy Powernapping!

Bronnen:
The New Scientist
The Guardian: Powernappers

Image inspired by Salvador Dali

Gerard Hoff

Follow us and get involved by tagging Gerard Hoff using our official hashtags.

Social Share

CONTACT INFO

Copyright © Gerard Hoff 2023. All rights reserved