Menselijke intelligentie versus AI en de winnaar is...

Afbeelding van Deviant.com

Logica gaat over voorwaarden vooraf.

Het brengt je van A naar B. Het is wat nodig is om gewoon de markt op te gaan. Toch zijn er veel mensen (in bedrijven) die met hun merken en producten concurreren op inzet. Het is niet logisch. De enige manier om dan op te vallen, is meer (media/SEO/SEA) geld uitgeven dan de concurrentie en hopen dat het merk of product wordt opgemerkt.

Mensen zijn niet rationeel

Hoewel we denken dat we onze beslissingen nemen op basis van rationeel denken, is dat niet zo. Het komt waarschijnlijk door Descartes (et al.), die geloofde dat we rationele wezens zijn. nou, dat zijn we niet. We zijn alleen rationele wezens als er een emotie om onze aandacht vraagt.

Ballsy
"Advertising with that doesn’t stand out, does not create an emotion and  is like a tall ship sailing by in the dark. - David Ogilvy."

Verbeelding brengt je overal

Het is belangrijk om de logica te kennen en te begrijpen, maar alleen als basis om dieper na te denken. Bedenk iets nieuws, interessants, grappigs, anders dat emoties losmaakt. Creatief zijn (of creatief zijn). Dat is waar verbeelding om de hoek komt kijken.

Zaken stimuleren

De manier om zaken te stimuleren is soms contra-intuïtief, gebaseerd op onze eigen toegepaste rationaliteit. Ja, het product of de dienst moet perfect zijn (zoals het kan zijn), maar het benadrukken van de specificaties zal niet het (echte) verschil maken.

Wees niet bang om anders te zijn, stap uit je comfortzone, precies daar ligt de magie. Vind het verhaal achter het product, de dienst, oftewel het merk. Dat is wat het verschil maakt en een emotie oproept.

Hoe dan ook, als je vastzit of wat inspiratie nodig hebt, wees dan niet bang en bel me of boek een Creativiteitsquake-sessie om wat ‘praktische’ verbeelding te doen.

Gerard Hoff

Follow us and get involved by tagging Gerard Hoff using our official hashtags.

Social Share

CONTACT INFO

Copyright © Gerard Hoff 2023. All rights reserved