Waarom bullet points dodelijk zijn en verhalen altijd blijven leven (een kort verhaal)

Image unidentified

In de wereld van PowerPoints (en Keynotes) is er een tijdloze strijd gaande tussen de bruikbaarheid van bullet points en de diepgaande impact van storytelling. Zie je, bullet points doen een beroep op het logische linkerbrein en bieden een gestructureerde maar steriele manier om informatie over te brengen, maar ook saai en snel vergeten.

Toch is ‘storytelling’ krachtiger als het aankomt op menselijke verbinding, waarbij juist de emotionele rechterhersenhelft wordt betrokken met zijn authenticiteit en empathie. Het is belangrijk om te beseffen dat het niet alleen gaat om wat we zeggen, maar vooral om hoe we anderen het gevoel geven.

Storytelling overstijgt ‘kale’ bullet points en creëert een blijvende indruk die resoneert met onze diepste verlangens en ambities. Door gebruik te maken van de kracht van het verhaal kunnen we tot actie aanzetten, vertrouwen bevorderen en betrokkenheid creëren.

Hoewel bullet points een beroep kunnen doen op de logische gevoeligheden van het linkerbrein, is het juist het rechterbrein – de zetel van creativiteit, emotie en verbeelding – dat werkelijk de sleutel in handen heeft tot blijvende impact en herinnering. Dat is de kracht van storytelling, en dat is wat geweldige presentatoren onderscheidt.

Tip: Om een cold turkey te voorkomen, creëer je een structuur in ‘bullet points’ en transformeer je die structuur tot een verhaal. Gebruik afbeeldingen en gebruik alleen woorden die het publiek moet onthouden, oh en oefen voor een spiegel

#nostorynoglory

Gerard Hoff

Follow us and get involved by tagging Gerard Hoff using our official hashtags.

Social Share

CONTACT INFO

Copyright © Gerard Hoff 2023. All rights reserved